Гел лакът е скъпа услуга. Той особено удря бюджета, ако посещенията

...
Гел лакът е скъпа услуга. Той особено удря бюджета, ако посещенията
Коментари Харесай

6 последствия от гел лака, за които маникюристите мълчат.

Гел лакът е скъпа услуга. Той изключително удря бюджета, в случай че визитите в кабинета за маникюр са постоянни. Не е изненадващо, че желаеме да вървим с покритието допустимо най-дълго – най-малко 3 седмици и за предпочитане  4.

Ето какво се случва в случай че дълго време сте с гел лак

1 След 2-ра седмица ноктите израстват покритието, само че това не е най-лошото

Още в 3-тата седмица ноктите растат толкова доста, че сред гела и кутикулата се образува обичайно разстояние. Обикновено не наподобява доста спретнато и кара девойките да скрият ръцете си в джобовете до идващия маникюр.

Специалистите по маникюр също подчертават зоната на стрес –  нокътя – мястото, където той се чупи най-често. По принцип той се намира покрай кутикулата, само че с растежа на ноктите се измества към ръба. В резултат на това рискът от строшаване на нокътя дружно с гел лак се усилва, изключително в случай че една жена постоянно готви или прави домакинска работа без ръкавици.

2 Следващият маникюр може да бъде мъчителен

След нанасянето гел лакът продължава да се втвърдява и към този момент на 3-та седмица става по-трудно да го премахнете, в сравнение с 1-ва. Тогава  би трябвало да се употребява повече средство за премахване или да натисне по-силно резачката, с цел да отстрани покритието.

Самата процедура за премахване е доста вредна за ноктите – течността изсушава нокътната плочка, а резецът, изключително в ръцете на некомпетентен маникюрист, може физически да наруши структурата му. Когато се ползва повече течност, може да се почувства мощно чувство за парене заради ацетон или неговите заместители. А операциите с апарата за маникюр могат да бъдат болезнени.

3 Ноктите стават тънки и чупливи

Дългият контакт с химикалите в основата, цвета и горното покритие ще изтънят ноктите. Те стават чупливи. Освен това може да стартира стратификация на ноктите и върху самата плоча ще се появят бели петна.

4 Може да се появят гъбички

Ако не се разделите с гел покритието в продължение на 3 седмици, тогава вероятността от обособяване и въздушни джобове в основата на нокътя е висока. С течение на времето в тях попада вода, което основава удобна среда за размножаването на гъбичките . Така се развива зараза, която ще отнеме седмици или даже месеци за битка.

5 Съществува риск от ексфолиране на ноктите

Онихолизата е положение, при което нокътната плочка отчасти или изцяло ексфолира от меките тъкани на пръста. Гореспоменатите гъбички могат да доведат до болестта, както и трайни пострадвания и алергични реакции. Включително компоненти гел лак .

Лечението на онихолиза нормално е дълго. В взаимозависимост от повода за болестта може да включва противогъбични медикаменти, компреси, мехлеми, специфична диета и витаминотерапия.

6 Гел лак към този момент не е на мода

Яркият  дизайн, дългите нокти, блясъците, кристалите и рисуването върху ноктите постепенно се трансформират в минало. Привържениците на гел лак са склонни към естествени розови и бежови цветове, а експертите, определящи трендовете, даже оферират да се откажат от гел лака.

Бонус: какво да извършите, в случай че ноктите ви се повредят с гел лак

Блогърът и гримьорът Елена сподели тъжния опит с носенето на гел лак.

„ След отстраняването ноктите изглеждаха извънредно зле, само че разбрах, че просто би трябвало да приема това и да направя лекуването.

Дългото носене на гела, равнене с основата, изгаряне от лампата – всичко това просто умъртви ноктите ми.

Лечението е предписано допустимо най-просто: следете дължината и използвайте серум с колаген.  Отне ми 2 месеца, с цел да се възстановя изцяло и имам вяра, че към момента имах огромен шанс.

Как се чувствате с гел лак за нокти?

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР